Forside > Artikler > Den Tossede Tegners sidste arbejde
Søren og Steens Firkantede verden
Den Tossede Tegners sidste arbejde

The Crazy Cartoonist’s last work

“The Crazy Cartoonist was a popular figure of my childhood, created by the famous Danish comic strip artist Jørgen Mogensen: Every drawing he made would become real the second after. I’ve always loved this fantasy – the Magic of Creation.”

Ivar Gjørup, March 2006


 

Vi har levet i en verden, hvor man kunne have to meninger på én gang, og forstå dem, man var uenig med. Hvor den dumme sætning ‘Du er enten med mig eller mod mig’ ikke hørtes. Hvor billeder var deres egen virkelighed, og tegninger fik folk til at se på deres vante omgivelser med nye øjne.

Jeg holder med de tolv gode danske tegnere, som nu sammen med os andre er tvangsindlagt i et magtspil, vi intet har haft at gøre med, hjemme og ude. Og jeg holder med de krænkede troende, hvis følelser udnyttes i samme magtspil, til stor fare for klodens indbyggere – fra alle trosretninger.

Min tegning vil udtrykke denne dobbelthed, som vi nu sætter over styr. Men det får den ikke lov til: Den er censureret ud af det Udstillingskatalog om Dansk Tegneseriekunst, som man havde bedt mig bidrage til. Jeg kan nu blot sige igen, hvad vi danske tegnere egentlig har sagt gennem alle årene: Brug øjnene! Brug hovedet! Og gør det selv!

 

Den Tossede Tegner / The Crazy Cartoonist / Der Verrückte Zeichner / Le Dessinateur Toqué

Den Tossede Tegner af Jørgen Mogensen

(Jørgen Mogensen)


 

Copyright © 1984 - 2024 Ivar Gjørup 'Olfax'. All rights reserved.

Album Artikler Dagens Stribe DNABC for begyndere Køb album DNABC for begyndere -> Forside