Forside > Ivar Gjørup
Olfax

Ivar Gjørup er født i 1945, og nysproglig student fra Randers Statsskole i 1964. Han blev cand.mag. i klassisk filologi fra Aarhus Universitet i januar 1977 og har i en årrække været ansat som gymnasielærer ved Aarhus Katedralskole. Siden 1984 har han tegnet serien "Egoland", som i december 1986 flyttede fra Information til Politiken. Serien er foreløbig udgivet i flere hæfter. Han er nu stoppet på Katedralskolen, tegner og skriver for Politiken og arbejder på et par bogprojekter. Desuden har han skrevet to skuespil for børn, "Forældre er ikke hvad de har været" og "Et Liv for Guder", som blev opført af Filuren i Århus henholdsvis foråret 1992 og efteråret 1996. Han har lavet et frimærke til postvæsenet, som blev udgivet i oktober 1992.

Ivar Gjørup har tegnet så længe han husker. På Randers Statsskole tegnede og skrev han for skolebladet "Luren", og i sin studentertid var han i flere år ansvarshavende redaktør for studenterrådsbladet "Montanus", der udkom hver 14. dag og postomdeltes til 10.000 studerende.

Gennem halvfjerdserne og ind i firserne leverede Ivar Gjørup illustrationer til forskellige forlag og udgav selv et par skolebøger i latin. I sommeren 1984 viste han en række udkast til serien "Egoland" til litteraturanmelderen Søren Vinterberg på dagbladet Information, som bragte serien fra august samme år under forfatternavnet Olfax. I efteråret 1986 købte Politiken den, og nu optræder den dagligt i avisens "Kultur & Debat" sektion.

Tegneren driver sin tegne- og skriveforretning i Århus sammen med sin kone Gunvor Øye. De har tre voksne børn og en hjemmeboende kat.

Andre arbejder:

  1. "Hulebilledet", Platons hulelignelse i billeder uden ord.
  2. "Et hav af ord", lørdagens udvidede tekstbegreb. Om sprogets dybde.

Leksika: Carlsens store tegneserieleksikon - Olfax


 

Copyright © 1984 - 2024 Ivar Gjørup 'Olfax'. All rights reserved.

Album Artikler Dagens Stribe DNABC for begyndere Køb album DNABC for begyndere -> Forside